حکیم مهر - چهره ماندگار حوزه دامپزشکی در گفتوگویی بهارانه ضمن اشاره به سالها تلاش در زمینه تولید کتاب گفت: چشمانم صدمه دیده و دیگر قادر به مطالعه نیستم؛ آنقدر مطالعه کردم و کتاب نوشتم که به کتاب تبدیل شدم.
به گزارش حکیم مهر به نقل از خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «دکتر حسن تاجبخش» چهره ماندگار حوزه دامپزشکی کشور در گفتوگویی با حال و هوایی بهارانه درباره نوروز و کتاب اظهار کرد: آنقدر مطالعه کردم و کتاب نوشتم که به کتاب تبدیل شدم. چشمانم صدمه دیده و دیگر قادر به مطالعه نیستم، مگر به همت همسرم یا با کمک ذرهبین بتوانم کتابهایی درباره تمدن و فرهنگ اسلام و ایران بخوانم.
وی افزود: نخستینبار از پدربزرگم، مرحوم جوادخان تاجبخش کتاب هدیه گرفتم. در کتابی که از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران از خاطرات من منتشر شده، درباره این هدیه آوردهام: «چنـد کتـاب خطی به مـن هدیـه داد که بر پشـت رسـالهای از فیـضکاشـانی چند خط نوشـتم. شـاید بتـوان گفت نخستین مقالهای اسـت کـه در هفدهسالگی نوشـتم. از همیـن زمانها تمایل به شـعر و ادب و عرفـان ایـران در مـن زنده شـد. سرانجام شـیفته وادی ولایت شـدم. امید اسـت با همین رهتوشـه اندک که از مولا علی (ع) دارم به دیدار دوسـت بروم.»
تاجبخش درباره پیشنهاد برای مطالعه در روزهای عید نوروز گفت: قبل از پیشنهاد به مخاطبان میخواهم از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بخواهم برای انتشار ارزانتر کتاب تلاش بیشتری انجام دهد. کتاب با قیمت بسیار بالایی به دست مخاطب میرسد. کتاب بهقدری گران است که خرید آن از توان اهل کتاب و دانشجو و افراد کمدرآمد خارج است.
نویسنده کتاب «اصول ايمنیشناسی بنيادی» ادامه داد: شمارگان کتاب نیز در حالی به 500 نسخه رسیده که حدود 150 سال پیش که حتی با چاپ سنگی کتاب تولید میشد، شمارگان کتاب 150 هزار نسخه بود.
چهره ماندگار دامپزشکی کشور با اشاره به کتاب خاطرات خود عنوان کرد: در بین 50 نفر اول پذیرفتهشدگان کنکور دامپزشکی پذیرفته شدم؛ دانشکدهای که رستوران و غذاخوری نداشت. در کتاب آوردهام: «ظهر ساندویچ مختصر و نان و پنیری سق میزدم و درس میخواندم. تا خانهمان دو کورس اتوبوس بود. گاهی از میدان امام حسین (فوزیه سابق) تا خانهمان که حدود 6 کیلومتر راه بود را پیاده میرفتم تا دو ریالی ذخیره کنم و بعدا کتاب دست دوم بخرم.»