حکیم مهر: «دکتر محمدحسن گلپایگانی» رئیس شورای نظام دامپزشکی استان مازندران در واکنش به نامه اخیر «دکتر نبیاله خونمیرزایی» رئیس سازمان شیلات ایران مبنی بر ضرورت حذف بهکارگیری مسئولین فنی بهداشتی دامپزشک در واحدهای آبزیپروری (اینجا)، طی یادداشتی نوشت:
با سلام و احترام،
همانگونه که مستحضرید، در مناصب و تقسیم جایگاههای انتصابی، مدیران منصوب فارغ از مدرک و تعلق اولیه سعی میکنند تا حمایت ولینعمتان آن صنف را با خود همراه سازند لذا اقدام مدیریت شیلات کشور در انتشار نامهای که دربرگیرنده منافع تولیدکنندگان ماهی باشد دور از انتظار نیست. اما انچه مورد انتقاد هر فرد با هر گرایش و تحصیلات و... میباشد این است که در بیان مشکلات و درخواست تغییر ضوابط و مقررات، باید شناخت کافی از سلسله مراتب قانونی و حقوقی موضوع مورد بحث داشت. متاسفانه ریاست محترم شیلات کشور بدون کوچکترین اطلاعی از قوانین موضوعه، یکتنه و با طناب تولیدکنندگان ناآگاه از قوانین، سعی نمودهاند تا سرپرست جدید وزارت را از مشکلات حوزه خود آگاه و یکشبه خواستار تغییر ضوابط ابلاغی شوند. لذا جهت آگاهی ایشان و کلیه دستاندرکاران حوزه تولید فرآوردههای دامی، بخشهایی از قوانین و مقررات مورد استناد دامپزشکی در صدور پروانه و الزام بهبکارگیری مسئولین فنی بهداشتی در ذیل بیان می گردد، باشد تا با آگاهی درست از آنها، مکاتبات مناسب و راهکارهای مناسب پیشنهاد گردد که شرط اول در حل هر موضوع، آگاهی است:
1- ماده 34 قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران: «کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که به نحوی در امور تولید، پرورش، نگاهداری، توزیع، حمل و نقل، عرضه، فروش دام زنده و نیز استحصال، تهیه، عملآوری، جمعآوری، نگهداری، بستهبندی، توزیع، حمل و نقل فرآوردههای با منشأ دامی و همچنین خوراک دام فعالیت دارند، در صورت تخطی از اجرای ضوابط و مقررات بهداشتی به تشخیص سازمان دامپزشکی کشور یا عدم به کارگیری مسئول فنی بهداشتی با رأی دادگاه صالح، متعهد به پرداخت خسارت وارده به مصرفکنندگان اقلام غیربهداشتی یا ناسالم میباشند. مسئولان فنی بهداشتی بر اساس شرح وظایف ابلاغی از سوی سازمان دامپزشکی کشور به شرط سببیت در صورت قصور یا تقصیر، مسئول میباشند» که خود مهر تاکید و تایید بر لزوم بهکارگیری مسئول فنی بهداشتی میباشد. مستحضرید که این قانون به تائید نمایندگان محترم و ارگان نظام مقدس جمهوری اسلامی رسیده است.
2- آییننامه قانون مذکور که در تاریخ 97/11/27 به تصویب هیات محترم وزیران رسیده است و در آن مسئول فنی بهداشتی کسی است که به تایید سازمان نظام دامپزشکی رسیده است و پروانه اخذ نموده است.
3- آییننامه نظارت بهداشتی مصوب هیات محترم وزیران در سال 1387(11 سال قبل) مسئول فنی بهداشتی و شرح وظایف وی را کامل شرح داده است و به صراحت اعلام شده مسئول فنی بهداشتی فردی است که دارای کارت نظام دامپزشکی معتبر باشد.
در کلیه موارد فوق، کلیه تولیدکنندگان اعم از گاو، گوسفند ماهی (دام) محسوب و به اجرای این ضوابط ملزم شدهاند.
لازم به یادآوری است در عرصه بینالمللی، فرآوردههای با منشاء دامی باید تحت نظارت مسئول دامپزشک تولید، فرآوری، نگهداری و ذخیره شده باشند. بیشک حضور در بازارهای بینالمللی بدون تائید این محصولات از سوی مراجع ذیصلاح بهداشتی و تایید تطابق آنها با ضوابط و مقررات جاری، کاری سخت و بعضاً ناممکن میباشد، مگر با دور زدن و ...
از همه تولیدکنندگان و دستاندرکاران حوزه تولید فرآورده های دامی و با منشاء دامی انتظار میرود تا با سرمایهگذاری در حوزه سلامت و پذیرش افزایش نظارت، گامی بلند در تضمین کیفیت و سلامت فرآوردهها و در نهایت ارتقاء سلامت جامعه که خود جزیی از آن هستیم، برداریم.