حکیم مهر: علت مرگ پرندگان در تالاب میانکاله توسط رئیس سازمان دامپزشکی تشریح شد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر علیرضا رفیعی پور» با اشاره به اینکه تلفات پرندگان مهاجر در تالاب میانکاله یک بحران بود و تا به حال با آن مواجه نشده بودیم، اظهارکرد: اولین اقدامی که سازمان دامپزشکی انجام داد، بررسی موضوع برای تشخیص اینکه آیا بیماری مشترک بین انسان و یا پرندگان بوده و یا خیر، صورت گرفت.
وی افزود: با بررسی های صورت گرفته بیماری مشترک میان پرندگان و انسان یعنی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و همچنین نیوکاسل رد شد.
رفیعی پور بیان کرد: در ادامه آزمایشات و نمونه برداری های انجام شده به این نتیجه رسیدیم که سم بیوتوکسین یا سم طبیعی سبب مرگ پرندگان مهاجر شده است.
وی درباره چگونگی تولید این سم نیز توضیح داد: در مکان های راکد همچون باتلاق و یا تالاب، بوته های پوسیده شده و یا لاشه حیوانات آبزی میکروبی به نام کلوستریدیوم بوتولینوم تولید می کند که آن سبب ایجاد بیماری بوتولیسم می شود.
رئیس سازمان دامپزشکی ادامه داد: در آن تالاب ها به علت وجود گیاهان پوسیده شده و از سوی دیگر حشرات و کرم های مدفون در داخل گل و لای به آن میکروب آلوده شده و پرندگان نیز با تغذیه از آن ها، مسموم و تلف می شوند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر دوره مرگ و میر این پرندگان به اتمام رسیده است، گفت: دو درصد از این پرندگان به این علت از بین رفتند.
رفیعی پور تصریح کرد: برای برون رفت از این مشکل در سال های آینده در تالاب میانکاله و سایر تالاب ها، باید گیاهانی که اکسیژن تولید می کنند، کشت شود.
وی تاکید کرد: از سوی دیگر آب باید در تالاب ها و باتلاق ها به جریان افتد تا سمی که در شرایط بی هوازی تولید می شود دیگر فعال نشود.
از بندر انزلی تا بندر ترکمن هم امسال گیاه پوسیده بود چرا اون جاها تلفات گزارش نشد